Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

5o Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

5o Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Εκτύπωση E-mail

Το 5o Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Λόγος για μαγευτικές ιστορίες: Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια»

πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαϊου 2023 στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συμμετοχή 257 μαθητών και μαθητριών από 35 σχολεία από όλη την Αττική.

Μια γιορτή του λόγου, ένας μαραθώνιος λόγου, μια πνοή πολιτισμού σε έναν χώρο πολιτισμού, που μας έφερε κοντά και έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν δημόσια, να μεταδώσουν νοήματα μέσα από τη μεγαλόφωνη ανάγνωση παραμυθιών, να μιλήσουν αυθόρμητα και να αφηγηθούν δικές τους ιστορίες, να επιχειρηματολογήσουν ως ήρωες παραμυθιών και να ανταλλάξουν επιχειρήματα σε δίκες παραμυθιών!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκπροσωπώντας το σχολείο μας και εντυπωσίασαν με την παρουσία και την "τέχνη του λόγου" τους, αλλά και στους δασκάλους τους που τους προετοίμασαν! Ευχαριστούμε το Ινστιτούτο Ρητορικών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε), με το οποίο συνεργάζεται το σχολείο μας και την πρόεδρό του, κ. Φωτεινή Εγγλέζου, για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια στην προετοιμασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

2023 05 07 ritoriki niarxos 1


Καλέστε μας

210 9904010