Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πρόγραμμα Σπουδών

Βασικό Πρόγραμμα

Το σχολείο μας εμπλουτίζει το βασικό, υποχρεωτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας ποιοτικά και ποσοτικά. Οι διδακτικές ώρες είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Ενισχύονται σε όλες τις τάξεις οι ώρες διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Από την Α΄ Δημοτικού διδάσκονται επίσης συστηματικά Αγγλικά, Γαλλικά και Πληροφορική, με στόχο την απόκτηση πιστοποιήσεων.

programma spoudwn2
Η διδασκαλία των μαθημάτων εμπλουτίζεται από το δικό μας υλικό (πλούσιο έντυπο υλικό με τη μορφή βιβλιοτετραδίων) που δίνονται από τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις τάξεις, καθώς και με τη χρήση των διαδραστικών πινάκων που υπάρχουν σε κάθε τάξη. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες με στόχο την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργατικής μάθησης και σε πολλές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα (projects).

Σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία διαδραματίζει η συνεχής επιμόρφωση των διδασκόντων στα δεδομένα του νέου αναλυτικού προγράμματος. Στο βασικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί επίσης η ώρα της λογοτεχνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος για την επαφή με το εξωσχολικό βιβλίο και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Σε καθορισμένες ημέρες, το μάθημα της γλώσσας γίνεται μέσα από λογοτεχνικά βιβλία. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζει και ο χώρος της βιβλιοθήκης την οποία οι μαθητές επισκέπτονται για να διαβάσουν και να δανειστούν βιβλία και να συμμετέχουν σε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες οι οποίες μετατρέπουν το βιβλίο σε ζωντανό σύντροφο ή να πραγματοποιήσουν ερευνητικές εργασίες.

Στις μεγαλύτερες τάξεις λειτουργούν προγράμματα δημιουργικής γραφής και επιχειρηματολογίας - αντιλογίας.

Ο εμπλουτισμός των μαθητών με αισθητικές εμπειρίες, η ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης, η συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξή τους, ενισχύονται μέσα από την τέχνη και τη μουσική.

programma spoudwn

Καθηγητές ειδικότητας φέρνουν τα παιδιά κοντά στην τέχνη προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές και τις εκθέσεις. Η μουσική εκπαίδευση τούς δίνει τη δυνατότητα να εισαχθούν στη φιλοσοφία της μουσικής και στον κόσμο των ήχων, και να καλλιεργήσουν το μουσικό τους αισθητήριο.

Μεγάλη σημασία επίσης δίνουμε στη σωματική άσκηση, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, την κινητική τους ωρίμανση και την καλή τους υγεία.

Απογευματινή ζώνη

Στην απογευματινή ζώνη του σχολείου μας οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κολύμβηση, Tae-Kwon-Do, σκάκι, κλασσικό μπαλέτο, μοντέρνο χορό, παραδοσιακούς χορούς, εκμάθηση μουσικών οργάνων και άλλες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της απογευματινής ζώνης μπορείτε να μάθετε κάνοντας κλικ εδώ.

Καλέστε μας

210 9904010