Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης περιφέρειας Αττικής «THE GREEN CITY»

Πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης περιφέρειας Αττικής «THE GREEN CITY»

Εκτύπωση E-mail

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City», το μεγαλύτερο της Ευρώπης, το οποίο υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Έτσι, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ήρθε στην αυλή του σχολείου μας ένα «Κινητό Πράσινο Σημείο», με πλήρωμα δύο ατόμων, παρουσία και υπεύθυνων του προγράμματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικός/ηλεκτρικός εξοπλισμός, βρώσιμα έλαια και λίπη, καθώς και ρούχα/υφάσματα).

Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά ανακύκλωσαν στους ειδικούς κάδους, τα ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν συγκεντρώσει. Τα υλικά αυτά ζυγίστηκαν και οι πόντοι που προέκυψαν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώθηκαν στο σχολείο μας. Το "Κινητό Πράσινο Σημείο" θα συνεχίσει να επισκέφτεται τακτικά το σχολείο μας, κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς και να παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα συγκεντρώνουμε.


Καλέστε μας

210 9904010