Τα Εκπαιδευτήρια «Saint-Paul - Δελασάλ», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων στην Ελλάδα, διοργανώνουν συνέδριο με θέμα: «Η Τέχνη του Λόγου στη Διδακτική Πράξη: Αναζητώντας τις σύγχρονες μορφές της ρητορικής παιδείας», το Σάββατο 9 και την Κυριακή,10 Φεβρουαρίου 2019.

2019 01 10 afisa synedrio

Ο λόγος, ως σκέψη και ομιλία, είναι ο θεμέλιος λίθος της εκπαίδευσης. Επομένως, η εκπαίδευση στην τέχνη του λόγου, προφορικού και γραπτού, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διδακτικής πράξης μέσα από την οποία διαμορφώνεται τόσο η πνευματική όσο και η κοινωνική ζωή των μαθητών. Πώς, ωστόσο, διδάσκεται η τέχνη του λόγου στη σύγχρονη εκπαίδευση; Πώς βοηθάμε τους μαθητές να γίνουν επαρκείς στοχαστές, ομιλητές, συγγραφείς, αναγνώστες σε διάφορα περικείμενα;

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα επιδιώκει να δώσει η διοργάνωση του συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού «Δελασάλ» (Κυβέλης 19, Άλιμος, τηλ. 210 9904010) και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (IFG) και του Παγκόσμιου Συνδέσμου των Μελών του Ακαδημαϊκού Φοίνικα στην Ελλάδα (AMOPA - Ordre des Chevaliers des Palmes Académiques). 

Η εγγραφή στο συνέδριο και η δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια γίνεται απαραίτητα ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας: 

https://synedrio-delasal.webnode.gr/

Διαβάστε περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αλίμου, αύριο Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου έντονου ψύχους και του παγετού. Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το Ωδείο "Δελασάλ".

Διαβάστε περισσότερα...

Καλέστε μας

210 9904010