Tην Τετάρτη, 28 Μαρτίου, οι μαθητές της Στ' σε συνεργασία με τους μαθητές της Α' τάξης του Γυμνασίου του Saint-Paul, παρουσίασαν ένα διαδραστικό project, βασισμένο στο βιβλίο "Journey to the centre of the earth", του Ιουλίου Βερν, το οποίο επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας "Bookworms".

Διαβάστε περισσότερα...

Από τη φετινή χρονιά (2018), η Χαρισμάθεια, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που φροντίζει για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, στην εποχή της πληροφορίας και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων όλων των παιδιών, διοργανώνει τον πρώτο εθνικό μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικότητας & κριτικής ικανότητας "Out of the box challenge".

Διαβάστε περισσότερα...

Tα παιδιά του δημοσιογραφικού ομίλου επισκέφτηκαν την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, το YouSmile, τον διαδικτυακό σταθμό του Xαμόγελου του Παιδιού και πραγματοποίησαν μία "ζωντανή" εκπομπή σε πραγματικό στούντιο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Το σχολείο μας, με τη σκέψη στραμμένη στην περίοδο της Σαρακοστής και στη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης, έλαβε μέρος στην εκστρατεία αγάπης και προσφοράς της Κάριτας "Προσφυγικό έργο", στο πλαίσιο των δράσεων που ευαισθητοποιούν τους μαθητές μας στον εθελοντισμό και την κοινωνική δράση. 

Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Δελασάλ» στον Άλιμο, με υπερηφάνεια και γιορτινή διάθεση, μας παρουσίασαν, το Σάββατο, 24 Μαρτίου, τις εργασίες τους με θέμα «Οι εννέα μορφές της Τέχνης».

Διαβάστε περισσότερα...

"Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί,και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ."
Μακρυγιάννης

Διαβάστε περισσότερα...

Με την ευκαιρία της εαρινής ισημερίας, την Τρίτη, 20 Μαρτίου, στις 12:33 το μεσημέρι, ακριβώς, οι μαθητές των τάξεων Ε' και Στ' με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν στη δράση "Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης", η οποία διοργανώθηκε από τα από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Διαβάστε περισσότερα...
  • 1
  • 2
Σελίδα 1 από 2

Καλέστε μας

210 9904010