Οι μαθητές μας είχαν 100% επιτυχία στις εξετάσεις του διπλώματος DELF A1 για τα Γαλλικά και για μια ακόμα χρονιά, κατάφεραν όλοι, με άνεση, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πάρουν το δίπλωμά τους!

Συγκεκριμένα, στο DELF A1 παρουσιάστηκαν 55 μαθητές από τη Στ' τάξη του σχολείου μας. Ο μέσος όρος βαθμολογίας ήταν 80,84 μονάδες, με άριστα τις 100. Από τους 55 μαθητές μας, οι 8 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, με υψηλότερη βαθμολογία τις 97,5 μονάδες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

paris

To AegeanBall Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά στη Σύρο, είναι το μεγαλύτερο ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της FIBA και γεννήθηκε ως ιδέα από τον διεθνή μπασκεμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη. Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει μια γιορτή, όχι μόνο αθλητική, αλλά και κοινωνική, που θα γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια τόσο στη Σύρο όσο και ευρύτερα στις Κυκλάδες και στο μέλλον να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα. Φέτος τη διοργάνωση παρακολούθησαν 5.000 θεατές!

Στη διοργάνωση αυτή, οι μαθητές του σχολείου μας Θεόδωρος Ψυχίτσας και Ευάγγελος Σγούντζος κατέκτησαν, ως μέλη τετραμελούς ομάδας μπάσκετ παιδιών γεννημένων το 2005, την 1η θέση στο τουρνουά, ανάμεσα σε 12 ομάδες που έλαβαν μέρος!

Εκτός από τη μεγάλη αυτή νίκη, ο Θοδωρής Ψυχίτσας πήρε την 1η θέση στον διαγωνισμό ελεύθερων βολών και σουτ και αναδείχτηκε 1ος σκόρερ της διοργάνωσης και MVP.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου έγινε το 4ο Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων, το οποίο τη φετινή χρονιά διοργάνωσε η Λεόντειος Πατησίων. Το σχολείο μας πήρε μέρος με 3 ομάδες και κατέλαβε τις παρακάτω θέσεις:

  • Η 1η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθητές Τζακάκος Παναγιώτης, Αμπάτης Παύλος, Παδιατέλλης Γιώργος, Κορδέλλου Έλλη και Χίσσας Φοίβος, κατέλαβε την 3η θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.
  • Η 2η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθητές Γιαννουδάκος Παναγιώτης, Μαρκάκης Γιάννης, Λιάλιος Δημήτρης, Καγιά Ειρήνη, Μαυροβουνιώτης Γιάννης και Γούσιος Κων/νος, κατέλαβε την 4η θέση.
  • Η 3η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθητές Φελλίδης Ευάγγελος, Αντωνακόπουλος Παύλος, Γκούμπλιας Βίκτωρ, Αθανασοπούλου Χριστίνα, Καρούτης Γιώργος και Δελατόλας Μάριος, κατέλαβε την 9η θέση.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στον δάσκαλό τους κ. Ζαχαρίου Νίκο!

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, ο όμιλος παραδοσιακών χορών του σχολείου μας συμμετείχε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου. Οι μαθητές μας χόρεψαν, διασκέδασαν και μας μας συγκίνησαν ακόμα μια φορά!

Στο πλαίσιο των κοινών μας δράσεων με τους μαθητές της Στ' τάξης του Κολεγίου Δελασάλ στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές της Στ' τάξης του σχολείου μας, έφτιαξαν ομαδικά χριστουγεννιάτικες κάρτες για να τους ευχηθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, οι ομάδες ποδοσφαίρου του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο Christmas Respect Cup και κατέλαβαν την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους προπονητές τους!

100% επιτυχία είχαν οι μαθητές μας της Ε΄ και της ΣΤ΄ δημοτικού στις εξετάσεις για τα διπλώματα MOVERS και FLYERS.

Συγκεκριμένα, στο MOVERS παρουσιάστηκαν 23 μαθητές από την Ε΄τάξη και στο FLYERS 21 μαθητές από τη Στ΄τάξη του σχολείου μας, και κατάφεραν και πάλι όλοι, με άνεση, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πάρουν τα διπλώματά τους!

Ο μέσος όρος βαθμολογίας ήταν 87 μονάδες, με άριστα το 100 για το MOVERS και 90,1 για το FLYERS. Από τους 23 μαθητές της Ε΄τάξης, οι 14 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, ενώ 10 μαθητές βαθμολογήθηκαν με άριστα (100 μονάδες). Από τους 21 μαθητές της Στ΄, οι 10 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, ενώ 5 μαθητές βαθμολογήθηκαν με άριστα (100 μονάδες).

Congratulations!!!

british flag

100% επιτυχία είχαν οι μαθητές μας της Στ' δημοτικού, στις εξετάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου, για το δίπλωμα DELF A1.

Συγκεκριμένα, στο DELF A1 παρουσιάστηκαν 59 μαθητές από τη Στ' τάξη του σχολείου μας, και για μια ακόμα χρονιά, κατάφεραν όλοι, με άνεση, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πάρουν το δίπλωμά τους!

Ο μέσος όρος βαθμολογίας ήταν 82,1 μονάδες, με άριστα τις 100. Από τους 59 μαθητές μας, οι 10 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, με υψηλότερη βαθμολογία τις 95 μονάδες.

Félicitations à nos élèves!

paris

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, στη σχολή Μωρΐτη και το θέμα του διαγωνισμού ήταν η "Ανακύκλωση".

Στην ομάδα του σχολείου μας, με το όνομα Robo Maniacs, συμμετείχαν οι μαθητές Κατσικάδης Παύλος, Κουλουμέντας Θοδωρής και Τσομπάνογλου Χρήστος. Προπονητής και καθοδηγητής της ομάδας αυτής ήταν ο δάσκαλός τους, Ζουρτσάνος Νικόλαος.

Η προσπάθεια των παιδιών μας ήταν εξαιρετική και μέσα από μεθοδική και ομαδική εργασία, κατάφεραν να κατακτήσουν την 4η θέση, στο σύνολο των σχολείων και ομάδων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!

Στις 4 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε ο 10ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι, στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης», για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας, με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.

Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό είναι:

Ε΄τάξη:
ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΜΟΙΡΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΛΑΖΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΣΤ΄τάξη:
ΣΥΝΤΕΤΤΑ ΗΛΙΑΝΑ, ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΟΝΗΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει το Σάββατο, 21 Μαΐου 2016, από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη).

Συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Σελίδα 1 από 2