Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου έγινε το 4ο Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων, το οποίο τη φετινή χρονιά διοργάνωσε η Λεόντειος Πατησίων. Το σχολείο μας πήρε μέρος με 3 ομάδες και κατέλαβε τις παρακάτω θέσεις:

  • Η 1η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθητές Τζακάκος Παναγιώτης, Αμπάτης Παύλος, Παδιατέλλης Γιώργος, Κορδέλλου Έλλη και Χίσσας Φοίβος, κατέλαβε την 3η θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.
  • Η 2η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθητές Γιαννουδάκος Παναγιώτης, Μαρκάκης Γιάννης, Λιάλιος Δημήτρης, Καγιά Ειρήνη, Μαυροβουνιώτης Γιάννης και Γούσιος Κων/νος, κατέλαβε την 4η θέση.
  • Η 3η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθητές Φελλίδης Ευάγγελος, Αντωνακόπουλος Παύλος, Γκούμπλιας Βίκτωρ, Αθανασοπούλου Χριστίνα, Καρούτης Γιώργος και Δελατόλας Μάριος, κατέλαβε την 9η θέση.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στον δάσκαλό τους κ. Ζαχαρίου Νίκο!

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, ο όμιλος παραδοσιακών χορών του σχολείου μας συμμετείχε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου. Οι μαθητές μας χόρεψαν, διασκέδασαν και μας μας συγκίνησαν ακόμα μια φορά!

Στο πλαίσιο των κοινών μας δράσεων με τους μαθητές της Στ' τάξης του Κολεγίου Δελασάλ στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές της Στ' τάξης του σχολείου μας, έφτιαξαν ομαδικά χριστουγεννιάτικες κάρτες για να τους ευχηθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, οι ομάδες ποδοσφαίρου του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο Christmas Respect Cup και κατέλαβαν την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους προπονητές τους!

100% επιτυχία είχαν οι μαθητές μας της Ε΄ και της ΣΤ΄ δημοτικού στις εξετάσεις για τα διπλώματα MOVERS και FLYERS.

Συγκεκριμένα, στο MOVERS παρουσιάστηκαν 23 μαθητές από την Ε΄τάξη και στο FLYERS 21 μαθητές από τη Στ΄τάξη του σχολείου μας, και κατάφεραν και πάλι όλοι, με άνεση, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πάρουν τα διπλώματά τους!

Ο μέσος όρος βαθμολογίας ήταν 87 μονάδες, με άριστα το 100 για το MOVERS και 90,1 για το FLYERS. Από τους 23 μαθητές της Ε΄τάξης, οι 14 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, ενώ 10 μαθητές βαθμολογήθηκαν με άριστα (100 μονάδες). Από τους 21 μαθητές της Στ΄, οι 10 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, ενώ 5 μαθητές βαθμολογήθηκαν με άριστα (100 μονάδες).

Congratulations!!!

british flag

100% επιτυχία είχαν οι μαθητές μας της Στ' δημοτικού, στις εξετάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου, για το δίπλωμα DELF A1.

Συγκεκριμένα, στο DELF A1 παρουσιάστηκαν 59 μαθητές από τη Στ' τάξη του σχολείου μας, και για μια ακόμα χρονιά, κατάφεραν όλοι, με άνεση, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πάρουν το δίπλωμά τους!

Ο μέσος όρος βαθμολογίας ήταν 82,1 μονάδες, με άριστα τις 100. Από τους 59 μαθητές μας, οι 10 πέτυχαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 90 μονάδες, με υψηλότερη βαθμολογία τις 95 μονάδες.

Félicitations à nos élèves!

paris

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, στη σχολή Μωρΐτη και το θέμα του διαγωνισμού ήταν η "Ανακύκλωση".

Στην ομάδα του σχολείου μας, με το όνομα Robo Maniacs, συμμετείχαν οι μαθητές Κατσικάδης Παύλος, Κουλουμέντας Θοδωρής και Τσομπάνογλου Χρήστος. Προπονητής και καθοδηγητής της ομάδας αυτής ήταν ο δάσκαλός τους, Ζουρτσάνος Νικόλαος.

Η προσπάθεια των παιδιών μας ήταν εξαιρετική και μέσα από μεθοδική και ομαδική εργασία, κατάφεραν να κατακτήσουν την 4η θέση, στο σύνολο των σχολείων και ομάδων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!

Στις 4 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε ο 10ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι, στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης», για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας, με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.

Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό είναι:

Ε΄τάξη:
ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΜΟΙΡΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΛΑΖΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΣΤ΄τάξη:
ΣΥΝΤΕΤΤΑ ΗΛΙΑΝΑ, ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΟΝΗΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει το Σάββατο, 21 Μαΐου 2016, από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη).

Συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό", ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός, διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 43 χώρες.

Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό είναι:

Β΄τάξη
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΕΛΛΗ
ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΟΙΡΟΣ ΦΑΙΔΩΝ
ΜΠΙΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗΣ ΚΡΙΤΩΝ-ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ
ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΙΑΣΟΝΑΣ

Γ΄τάξη
ΖΑΓΛΑΝΙΚΗ ΙΟΥΛΙΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΔΙΑΤΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Δ΄τάξη
ΓΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΔΑΝΑΗ
ΣΑΦΤΑ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
ΔΕΔΕ ΔΑΦΝΗ
ΚΟΥΡΤΗ ΜΑΡΙΑ


Ε΄τάξη
ΛΑΖΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΜΟΙΡΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΠΛΑΚΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ ΣΑΝΤΡΑ


Στ΄τάξη
ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΟΝΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΑΔΑΚΟΣ

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, έγινε η απονομή των Education Business Awards 2016 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που βραβεύει σχολεία τα οποία καινοτομούν και διακρίνονται σε διάφορους τομείς. Πρόεδρος της Επιτροπής των Βραβείων ήταν η κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Το σχολείο μας, το Δημοτικό "Δελασάλ", βραβεύτηκε με έπαινο για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού με τίτλο "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" το οποίο σχεδιάστηκε από το σχολείο μας και εφαρμόζεται επί τρία χρόνια, με μεγάλη επιτυχία.

Τον Έπαινο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής κ. Αντώνης Ρηγούτσος,, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, το αφιέρωσε στον Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό "LaSalle" στον οποίο ανήκει το Δημοτικό "Δελασάλ", στους ανθρώπους του σχολείου που σχεδίασαν και εφαρμόζουν το πρόγραμμα, καθώς και "στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που μετουσιώνουν την καθημερινότητα σε ποιοτική εκπαιδευτική πραγματικότητα."

Εκτός από τον κ. Ρηγούτσο, το σχολείο εκπροσώπησαν η διευθύντρια κ. Βαρδάκη, ο δάσκαλος της Ε' κ. Στεφανίδης και η ψυχολόγος κ. Νικάκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη ιδιωτικών και δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πλήθος κόσμου.