Απολαύστε τα βιντεάκια που δημιούργησε ο δημοσιογραφικός μας όμιλος, για το χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου μας!

Click to play this Smilebox invite
Click to play this Smilebox greeting
Click to play this Smilebox greeting
Click to play this Smilebox greeting
Click to play this Smilebox greeting

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται σε όλον τον πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκαν το σχολείο μας τρεις εκπρόσωποι του Σ.Κ.Ε.Π. και συνομίλησαν με τους μαθητές των τάξεων Δ', Ε' και Στ', προκείμενου να τους ενημερώσουν για τη δράση του σωματείου τους και να τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα γύρω από την αναπηρία.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008. Σκοπός του είναι να εντάξει κοινωνικά τους νέους με αναπηρία, στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.

skep   skep1  skep2

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοιμάζει η Α' τάξη του δημοτικού μας, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Bazaar (12:00-15:00), με πολλές δραστηριότητες, εργαστήρια και λιχουδιές! Όλα τα έσοδα από το Bazaar θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σας περιμένουμε όλους να παίξουμε και να διασκεδάσουμε!!!

 

christmas-bazaar-2017   christmas-bazaar-b-2017   christmas-giorti-2017

Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου μας επισκέφτηκε, ο fr. visiteur της περιοχής της Γαλλίας, στην οποία ανήκει το σχολείο μας, fr. Jean-Paul Aleth, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα λασαλιανά σχολεία της Ελλάδας.

Οι μαθητές μας τον υποδέχτηκαν με τραγούδια και ευχές για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, του πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα στολίδια που κατασκεύασαν οι ίδιοι και συνομίλησαν μαζί του.

 

Στο πλαίσιο των εθελοντικών- φιλανθρωπικών δράσεων για το σχολικό έτος 2017- 2018, η Δ' δημοτικού συνεργάζεται με τον δήμο Αλίμου και την Παιδόπολη "Άγιος Ανδρέας". Η πρώτη γνωριμία μας με την «Παιδόπολη» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, καθώς το σχολείο μας επισκέφθηκε η διευθύντρια του ιδρύματος, κ. Αποστολοπούλου Μαρία.

Μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση, ενημερωθήκαμε για τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του ιδρύματος και θέσαμε τις απορίες μας. Η συνάντησή μας επισφραγίστηκε με την πρόσκλησή να επισκεφθούμε τον χώρο του ιδρύματος και να γνωριστούμε με τα παιδιά, εν όψει των Χριστουγέννων.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσικοθεατρική παράσταση "Νίκος Καζαντζάκης: Ταξιδεύοντας με τον μεγάλο ταξιδευτή" με την οποία το Δημοτικό Σχολείο "Δελασάλ" τίμησε την επέτειο των 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Γονείς και φίλοι που γέμισαν το θέατρο του σχολείου και τις δύο βραδιές των παραστάσεων καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των μαθητών της Στ' και των εκπαιδευτικών τους. Η παράσταση, που ξεχείλιζε από ευαισθησία, κράτησε αναλλοίωτο το ενδιαφέρον των θεατών με τον ρυθμό, τη φαντασία, αλλά και τη δωρικότητά της. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ακρίβεια και συγκέντρωση στις υψηλές απαιτήσεις της παράστασης και επιβραβεύτηκαν από το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών, οι οποίοι δεν έκρυβαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της παράστασης και ιδιαίτερα στους μαθητές που με τη συμμετοχή τους σε αυτή, γνώρισαν από κοντά έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες του πνεύματος και ήλθαν σε επαφή με το έργο του.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρουσίασαν μια υπέροχη γιορτή και μας βοήθησαν να τιμήσουμε κι εμείς σήμερα τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, θυμίζοντας σε όλους πως για την ελευθερία και τη δημοκρατία χρειάζονται αγώνες.

Νίκος Καζαντζάκης - 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συγγραφέα

Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: "Ταξιδεύοντας με τον μεγάλο ταξιδευτή" από τους μαθητές της Στ΄τάξης, Παρασκευή, 24 και Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017.

Σας περιμένουμε!

A3 POSTER NIKOS-KAZANTZAKIS-1

Σελίδα 1 από 4