Μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας παίρνουν μέρος στις "ρητορικές επιδείξεις" μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλίμου, το Σάββατο, 27 Μαΐου, στις 19:00, στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου.

Την εκδήλωση οργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

e-ritoriki

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το 8ο Πολιτιστικό Διήμερο "Δελασάλ". Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι και φίλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία. Παιχνίδια, δραστηριότητες, εργαστήρια, επιδείξεις, πρωταθλήματα γέμισαν τον χώρο του σχολείου μας και ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Και του χρόνου!

Στις 10 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε ο 11ος Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά», στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης», για μαθητές της Ε΄και της Στ΄τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας μας. 

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει την τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού των σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει το Σάββατο, 27 Μαΐου και ώρα 13:00 – 15:00, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη).

Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν και θα βραβευτούν είναι:

ΓΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΕΜΕΣ ΝΙΟΒΗ ΚΑΡΜΕΝ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΣΑΦΤΑ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
ΣΚΟΥΡΤΙΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ ΛΑΡΑ
ΚΛΕΙΤΣΑ ΗΡΩ
ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΛΙΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΟΙΡΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΛΑΖΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΑ
ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ ΣΑΝΤΡΑ
ΨΥΧΙΤΣΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να προωθήσουμε την αγάπη των μικρών μαθητών μας για το βιβλίο και την ανάγνωση, την Τετάρτη, 17 Μαΐου, πραγματοποιήσαμε για 7η συνεχή χρονιά, τον διαγωνισμό ανάγνωσης λογοτεχνικού βιβλίου «Ταξίδι με το βιβλίο».

8349 17 Afisa Delasalle

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των τάξεων Δ-Στ΄ των τριών λασαλιανών σχολείων στην Ελλάδα. Για τους μαθητές των τάξεων Β΄και Γ΄ του σχολείου μας, ο διαγωνισμός είναι εσωτερικός.

Στους μαθητές ή στις ομάδες μαθητών που θα διακριθούν από κάθε τάξη θα απονεμηθούν τρία βραβεία (συνολικά εννέα βραβεία για όλα τα σχολεία).

  • IMG_3668
  • IMG_3671
  • IMG_3673

Δείτε τα διαφημιστικά βιντεάκια και το πρόγραμμα που δημιούργησε ο δημοσιογραφικός μας όμιλος για το 8ο Πολιτιστικό Διήμερο του σχολείου μας!

                        

 

 

Το Σάββατο, 20 και την Κυριακή, 21 Μαΐου, διοργανώνουμε το 8ο Πολιτιστικό Διήμερο "ΔΕΛΑΣΑΛ", στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να αθληθούμε, να παίξουμε, να χορέψουμε, να δημιουργήσουμε, να διαγωνιστούμε, να δοκιμάσουμε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και πάνω απ' όλα να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!

poster1 8oPolitistikoDiimeroDelasal  poster2 8oPolitistikoDiimeroDelasal   program 8oPolitistikoDiimeroDelasal

Την Παρασκευή, 5 και το Σάββατο, 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό, το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. (Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,), σε συνδιοργάνωση του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.), της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Κολλεγίου Αθηνών. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: "Προγράμματα Σπουδών για ένα δημιουργικό σχολείο".

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Βασιλική Κουρουπάκη και Αυγουστίνη Σαρικοπούλου παρουσίασαν στο συνέδριο ένα διαθεματικό προγράμμα που πραγματοποίησε η Ε΄ δημοτικού στο μάθημα των Γαλλικών και των Εικαστικών, με τίτλο "Η δημιουργική γραφή, οι τέχνες και η τεχνολογία, σύμβουλοι διαθεματικότητας στην ξενόγλωσση τάξη".

Στόχος του προγράμματος ήταν να επωφεληθούν οι μαθητές μας και από τα δυο γνωστικά αντικείμενα, με τέτοιο τρόπο, ώστε η Γλώσσα να βοηθήσει την Τέχνη και η Τέχνη τη Γλώσσα. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε στάδια, με προβολή πινάκων ζωγραφικής Γάλλων ζωγράφων, με εικονικές ξεναγήσεις σε μουσείο στα Γαλλικά, ασκήσεις ανάπτυξης γραπτού και προφορικού λόγου, παραγωγή καλλιτεχνικών έργων στο εργαστήριο εικαστικών και δημιουργία μιας φανταστικής ιστορίας (δημιουργική γραφή,) ως αποτέλεσμα των δράσεων.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας!

Δείτε τον προγραμματισμό του σχολείου μας για τον μήνα Μάιο, από τον δημοσιογραφικό μας όμιλο!

Τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, οι μαθητές της Ε΄τάξης πραγματοποίησαν την καθιερωμένη γιορτή των Ξένων Γλωσσών. Σειρά φέτος είχε η αγγλική γλώσσα.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν μια παρωδία, σύγχρονα διασκευασμένη, βασισμένη στη γνωστή ιστορία αγάπης του William Shakespear, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα". Με την παράσταση αυτή, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον μεγάλο Άγγλο θεατρικό συγγραφέα και εμείς να τα θαυμάσουμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις δασκάλες των Αγγλικών!

Την Παρασκευή, 5 Μαΐου, στον Πολυχώρο Αθηναΐς, στο Γκάζι, πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη χρονιά, η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού Education Business Awards, ο οποίος έχει σαν στόχο να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Τα Εκπαιδευτήρια «Saint-Paul – Δελασάλ» κέρδισαν 3 βραβεία αποδεικνύοντας ακόμα μια το πάθος τους για την εκπαίδευση, την έμπνευση και τη δραστηριότητα για τη βέλτιστη μαθησιακή διαδικασία και εμπειρία των μαθητών τους.

  • Το Δημοτικό «Δελασάλ» έλαβε χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία», με το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα».
  • Το Γυμνάσιο του «Saint-Paul» έλαβε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Επένδυση στην Εκπαίδευση των Θετικών Επιστημών», με το καινοτόμο πρόγραμμα «Διατροφή και Άθληση», των μικρών μαθητών μας της Α΄ Γυμνασίου
  • Tο Λύκειο του «Saint-Paul» έλαβε χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα», με τη νεανική επιχείρηση GROW που δημιούργησε.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας! Επένδυση στην Παιδεία: η μόνη σίγουρη και ανταποδοτική επένδυση.

Σελίδα 1 από 5