Οι μαθητές της Β' δημοτικού σας προσκαλούν στην παράσταση "Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ!", την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας!

2018-02-28 giorti b afisa    2018-02-28 giorti b prosklisi

 

Την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου μας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ακούσουν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη χορωδία του δημοτικού και τη χορωδία του γυμνασίου του Saint-Paul και να τραγουδήσουν μαζί τους. Στη συνέχεια, έγινε κλήρωση και ο τυχερός του κάθε τμήματος κέρδισε ένα πολύ όμορφο δώρο.

Ευχόμαστε σε όλους μία καλή και εποικοδομητική χρονιά, με υγεία και αγάπη!

Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές του σχολείου μας, στο μάθημα των Εικαστικών, ασχολήθηκαν με τον Ολλανδό ζωγράφο Piet Mondrian. Επηρεασμένοι από την τέχνη του, δημιούργησαν τα δικά τους έργα, με τα οποία διακοσμήσαμε το σχολείο μας:

  • H Α’ τάξη ζωγράφισε κύβους με τα χαρακτηριστικά μοτίβα του Mondrian, τα οποία εκτίθενται στον χώρο υποδοχής.
  • H Β’ τάξη έφτιαξε κολάζ πάνω σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα.
  • H Γ’ τάξη δημιούργησε κρεμαστές κατασκευές mobile, με το ανάλογο μοτίβο, τα οποία διακοσμούν το αίθριο της εισόδου του σχολείου.
  • H Δ΄ τάξη κατασκεύασε παζλ σε 3d κατασκευή (μακέτες), τα οποία εκτίθενται στο αίθριο της εισόδου.
  • H Ε΄ τάξη ζωγράφισε μοτίβα σε τετράγωνα χαρτιά και τα κόλλησε σε κύβους, τα οποία διακοσμούν το αίθριο της εισόδου του σχολείου.
  • Tέλος, στο κεντρικό αίθριο τοποθετήθηκαν δοκοί διακοσμημένοι με μοτίβα εμπνευσμένα από τη ζωγραφική του Mondrian, τα οποία επιμελήθηκε η δασκάλα των εικαστικών, κ. Βασιλική Κουρουπάκη.

Τα τρόφιμα που μαζέψαμε κατά τη διάρκεια των φιλανθρωπικών δράσεων των Χριστουγέννων, παραδόθηκαν στην Κάριτας Αθήνας, για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Ευχαριστούμε πολύ γονείς και μαθητές για τη γενναιόδωρη προσφορά τους!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ευχαριστήρια επιστολή που μας έστειλε η Κάριτας.

2017-01-16 caritas athinas

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Στ΄τάξης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο του Saint - Paul. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Διημέρου που διοργανώνεται στους χώρους του σχολείου.

st-saint-paul

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Στ΄τάξης βοήθησαν στη συσκευασία και αποστολή στην Κάριτας Αθήνας, των τροφίμων που μαζέψαμε με τη βοήθεια των μαθητών και των γονέων του σχολείου μας, για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Συνολικά, παραδώσαμε στην Κάριτας:

  • 950 κρουασάν
  • 750 συσκευασίες μπισκότων
  • 460 σοκολάτες - σοκοφρέτες
  • 740 πακέτα με όσπρια και ζυμαρικά

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την προσφορά και τη βοήθειά τους.

caritas1

Με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, οι μαθητές μας της Γ΄ τάξης αντάλλαξαν ευχετήριες κάρτες στα Γαλλικά, με μαθητές από το δημοτικό σχολείο των Ουρσουλινών, με το οποίο συνεργαζόμαστε. Κάθε μαθητής δημιούργησε τη δική του κάρτα κι έστειλε τις ευχές του για "Χαρούμενα Χριστούγεννα" και "Καλή Χρονιά".

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές μας έλαβαν, αντίστοιχα, κάρτες από τους καινούριους τους φίλους.

Ευχαριστήρια επιστολή από τους "Γιατρούς του Κόσμου".

euxaristiria-epistoli-giatroi-tou-kosmou-2017 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Α΄τάξης. Οι μικροί μας μαθητές φόρεσαν τις λαμπερές στολές τους και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους χόρεψαν, τραγούδησαν, διασκέδασαν και μας παρουσίασαν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία

Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Το Bazaar de Noël 2017 του σχολείου μας μόλις έκλεισε τις πόρτες του. Χαμόγελα, τραγούδια, γιορτινή ατμόσφαιρα! Διασκεδάσαμε για καλό σκοπό: για να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας και ταυτόχρονα για να ενισχύσουμε τους σκοπούς της "Ηλιαχτίδας". Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι ενίσχυσαν την προσπάθειά μας με την προσφορά τους σε είδος, σε χρήματα και σε εργασία. Πολλές θερμές ευχές για υγεία και δύναμη! Και του χρόνου!

Σελίδα 1 από 5