Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Ομάδα γονέων - Workshops

Ομάδα γονέων - Workshops

Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, ολοκληρώθηκε ο κύκλος σταθερών συναντήσεων με τους γονείς, που είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών σχολικής ηλικίας, μέσα από την εμπειρία της ομάδας και όχι υπό τη μορφή διάλεξης.

Η ολιγομελής ομάδα γονέων μέσα από την ομαδική διαδικασία και αλληλεπίδραση είχε τη δυνατότητα να εκφραστεί, να μοιραστεί με άλλους γονείς βιώματα, σκέψεις και προβληματισμούς που σχετίζονται με τα παιδιά τους και την καθημερινότητά τους. Υπό τον συντονισμό της ψυχολόγου μας, κ. Μ. Τσονοπούλου και της παιδοψυχιάτρου, κ. Μ. Κοτέα, απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν στη μαθησιακή και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών (π.χ. μαθησιακή διαδικασία και επιδόσεις, όρια, κοινωνικές σχέσεις με άλλους, αυτονόμηση, θέματα φαγητού) και γεννήθηκαν νέα, με αποτέλεσμα μια δημιουργική συζήτηση που «κινητοποίησε» τα μέλη.

Το «κλείσιμο» της ομάδας έγινε με το αίσθημα ικανοποίησης και ασφάλειας, μέσα από την αίσθηση του ανήκειν σε ομάδα με κοινά ερωτήματα για τον γονεϊκό ρόλο.

2019 04 17 workshop


Καλέστε μας

210 9904010