Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου, μαθητές της Δ', Ε' και Στ' τάξης του σχολείου μας, έλαβαν μέρος στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: "Σκέφτομαι - Εκφράζομαι - Επικοινωνώ" για μαθητές δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας - Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος".

Το φεστιβάλ διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Β' και Δ'  Αθήνας, με την επιστημονική στήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και Ρητορικής (ΠΤΔΕ/ΕΚΠΑ) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

Στόχος του φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 30 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά και από τις τρεις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Νοηματική Ανάγνωση και στον Αυθόρμητο Λόγο, ήταν τα παιδιά να αναδείξουν την αξία του προφορικού λόγου στην τάξη και τη ζωή, να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους, να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους, να εξοικειωθούν με την έκθεσή τους σε δημόσιο ακροατήριο και φυσικά, να χαρούν και να διασκεδάσουν, μαζί με συμμαθητές, δασκάλους, φίλους και συγγενείς!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ!

2018 06 03 ritoriki niarxos


Καλέστε μας

210 9904010