01 Μαρ 2016

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2016

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2016 - Concours national de la Francophonie 2016

Διάκριση των μαθητών μας! 

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερα από 250 σχολεία και 3000 μαθητές. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η γεύση των λέξεων» και προτάθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Γαλλοφωνίας, σε πάνω από 160 χώρες.

Οι μαθητές της Δ’ δημοτικού, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, δημιούργησαν ένα video για να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε Γάλλους συνομήλικους τους, παρουσιάζοντας τους μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή. Στο video, οι μαθητές μας παρουσιάζουν, αλλά και παρασκευάζουν τη συνταγή που οι ίδιοι επέλεξαν, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις λέξεις - κλειδιά που ορίστηκαν από την επιτροπή διοργάνωσης, τον Παγκόσμιο οργανισμό Γαλλοφωνίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η συμμετοχή αυτή του σχολείου μας βαθμολογήθηκε και βραβεύτηκε από επιτροπή η οποία την αξιολόγησε με βάση τη δουλειά που έγινε στη Γαλλική γλώσσα, την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα, καθώς και το μήνυμα που μετέφερε.

Συγχαίρουμε ολόθερμα τους μαθητές μας για αυτήν τους τη διάκριση και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία! 

Το βίντεο που διακρίθηκε

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Εκπαιδευτική Συνεργασία

Saint Paul Δελασάλ Δελασάλ Θεσσαλονίκης Άγιος Γεώργιος Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.
Ελληνογαλλική Σχολή "Ο Άγιος Παύλος" Νηπιαγωγείο Δημοτικό "Δελασάλ" Ελληνογαλλικό Κολέγιο "Δελασάλ" Δημοτικό Σχολείο "Ο Άγιος Γεώργιος" Γ.Ι.Ε.Ι.Ε. Ελληνογαλλικά Σχολεία Ελλάδας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι