Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από το δημοτικό «Δελασαλ» οι πρώτοι κολυμβητικοί αγώνες για μαθητές δημοτικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων της Αττικής.

Οι αγώνες κολύμβησης «Δελασάλ 2014» έγιναν στην πισίνα του αθλητικού κέντρου “Almaclub” στον Άλιμο, τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014.

Συμμετείχαν συνολικά 97 μαθητές από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, το Λεόντειο Λύκειο Πατησιών, την Ελληνογαλλική Σχολή “JeanneDArc” του Πειραιά και το Δημοτικό «Δελασάλ» του Αλίμου.

Με τη βοήθεια του καιρού, οι αγώνες  διεξήχθησαν σε κλίμα εορταστικό. Οι μικροί αθλητές αγωνίστηκαν ανά ηλικία σε όλα τα στυλ κολύμβησης. Στους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια και έπαινοι.

Το πολύ καλό κλίμα, η γιορταστική ατμόσφαιρα και η καλή οργάνωση των αγώνων ανέδειξαν τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα Ελληνογαλλικά Σχολεία και απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της μεταξύ τους συνεργασίας. 

Την Κυριακή 1 Ιουνίου, στο πλαίσιο το 5ου Πολιτιστικού Διημέρου του δημοτικού Δελασάλ έγινε στην αυλή του σχολείου μας επίδειξη από Ολυμπιονίκες στα αθλήματα του τζούντο, της ξιφασκίας και της ενόργανης γυμναστικής.

Οι μαθητές μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στα αθλήματα αυτά από καταξιωμένους Ολυμπιονίκες.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την παρουσία μελών του στο Σχολείο μας.

Την Τετάρτη, 14 Μαΐου, οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ', Ε΄και Στ΄ πήγαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη και συμμετείχαν στην ημερίδα "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ".
Η ημερίδα με τη συμμετοχή μαθητών, αθλητών, προπονητών και Ολυμπιονικών, είχε ως στόχο να προάγει τις αρχές του αθλητισμού, του "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ", του "Φίλαθλου πνεύματος" και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών.
 
IMAG0123

Την Τετάρτη, 9 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρουσίασαν στα Γαλλικά την παράσταση: « Ένα ταξίδι... στο Παρίσι!».

Οι μικροί ηθοποιοί πρόσφεραν απλόχερα στιγμές γέλιου και χαράς και συγκίνησαν με την εξαιρετική δουλειά τους και το ταλέντο τους. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε για την υπέροχη βραδιά και να τους ευχηθούμε όλα τα «ταξίδια» της ζωής τους να είναι το ίδιο επιτυχημένα και λαμπερά!
 
IMG 8547

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης, οι μαθητές της Β’ τάξης έμαθαν για την περίοδο της Σαρακοστής και το έθιμο που τη συνοδεύει. Με χαρτόνια, κουτάλες και πολλή φαντασία, ολοκλήρωσαν την κατασκευή της δικής τους κυράς – Σαρακοστής.

IMG 5892

Σελίδα 1 από 4