Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πάθος μας, η εκπαίδευση!

 

«Ως χρώµατα των σηµαιών της θάλασσας και της ξηράς
ορίζονται τα εξής: γαλάζιο και λευκό».

Προτού καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από το ξεκίνημα της Επανάστασης του 1821 και πολύ πριν η σκλαβωμένη Ελλάδα αποκτήσει επιτέλους και επίσημα την ανεξαρτησία της, το 1830, μια χούφτα Έλληνες πατριώτες, που αντιπροσώπευαν τις επαναστατημένες περιοχές, μαζεύτηκαν σ’ ένα άγνωστο ως τότε χωριό της Αργολίδας. Εκεί, αφού συζήτησαν για ημέρες, έγραψαν και ψήφισαν ένα κείμενο που περιέγραφε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τους κανόνες λειτουργίας του νέου κράτους, που ξαναγεννιόταν από τις στάχτες του. Το κείμενο εκείνο, που ονομάστηκε «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» ήταν το πρώτο Σύνταγμα της πατρίδας μας.

Οι μαθητές της Στ' τάξης, επεξεργάστηκαν με τους δασκάλους τους το βιβλίο «Το Πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, για παιδιά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Την Τρίτη, 16 Μαρτίου (10:35 – 11:15), συναντήθηκαν, διαδικτυακά, με τον συγγραφέα του βιβλίου, Χρήστο Δημόπουλο, συζήτησαν μαζί του και του έθεσαν τα ερωτήματά τους.

  • New
    Τα νέα μας

    Τα νέα μας

    Διαβάστε τα τελευταία νέα του σχολείου μας
  • Φωτογραφίες

    Φωτογραφίες

    Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας
  • Summer Camp

    Summer Camp

    Διαβάστε για τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες
  • Εγγραφές

    Εγγραφές

    Ελάτε στην παρέα μας

Our school goals

Η φιλοσοφία μας

Οι λασαλιανοί εκπαιδευτικοί έχουν συνείδηση ότι επιτελούν λειτούργημα, αφοσιώνονται στη μόρφωση και την αγωγή των νέων, πιστοί στην προτροπή του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή των σχολείων τους:

«Πρέπει το παράδειγμά σας να ανταποκρίνεται σ’ αυτά που λέτε ...».

Διαβάστε περισσότερα

Καλέστε μας

210 9904010